EDIGER-ELLER

Moezel - Ediger-Eller

RECEPT VOOR DE LIEFHEBBER!

============

VOOR MARY:-):

=============

KIP-KERRIE SALADE:

- 3 volle eetlepels Calvé mayonaise

- 2 eetlepels volle joghurt

- 3 volle theelepels kerriepoeder

- peper en zout

- verse peterslie

- stukje gekookte (8 min. max.) kipfilet in smalle repen

Meng alles doorelkaar. Naar smaak peper, zout, kerrie toevoegen. Ik knip nog wat extra verse petrselie over de salade.

EET SMAKELIJK!


Hartige taart

- kant en klaar deeg uit de koeling (voor hartige taart)

- grote ui

- spekblokjes

- 75 gr. achterham

- 5 eieren

- 200 ml. slagroom 

- 150 g. ger. kaas (grana padano)


Bak de spekjes uit en voeg de gesnipperde ui een paar minuten toe.

Bekleed een rechthoekig bakblik met het deeg en prik het deeg in.

Verwarm de oven op 180 graden.

Klop de eieren los, voeg de slagroom en de kaas toe en roer dit goed door elkaar.

Vul het deeg met de spekblokjes en de ui. Snijd de ham fijn en verdeel dit ook over het deeg. 

Verdeel het eimengsel over het spek, ui en ham. Zorg dat alles goed onder het mengsel staat!

Schuif het blik in het midden van de oven en bak de taart in 45 minuten gaar.

Ik serveer hier graag een groene salade met veel (verschillende) tomaten bij.

SMIKKELEN!


Soep van zoete aardappel, wortel en gember

Voor 4 personen

- 500 g zoete aardappelen

- 400 g wortelen

- 1 grote ui

- 1 dikke knoflookteen

- verse gember (ca. 3 cm.)

- 500 ml groentebouillon (vers gemaakt, google voor een recept)

- 200 ml kokosmelk

Schil de aardappelen, wortelen, knoflookteen en gember en snij alles in blokjes. Pel de ui en snipper deze. 

Verhit 1 el (olijf)olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui, knoflookteen en gember toe en laat deze een paar minuten sudderen. Voeg er de overige groente en de bouillon bij en laat alles ca. 20 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg de kokosmelk toe en laat alles nog enkele minuten doorkoken. 

Pureer de soep en maak af met peper en zout. 

Voordat ik de soep opdien, strooi ik er wat ongezouten cashew noten op.

EET SMAKELIJK!