EDIGER-ELLER

"Haus am Felsen", Bachstrasse 25, D - 56814 Ediger-Eller/Mosel

"Haus am Felsen" hebben we vanaf april 2011 tot september 2015 verbouwd. Het ligt aan de voet van de Ellerer berg aan de rotsen. De straatnaam is door de heer Eugen Anker in het barokke schrift op de gevel aangebracht (zoals alle straatnamen op de gevels van de huizen in Eller).

Entree "Haus am Felsen" Ediger-Eller Moezel

"Haus am Felsen" is het enige huis dat haaks op de weg staat, waardoor je vanaf het terras en vanuit de serre een prachtig uitzicht hebt op de Ellerer Höhll.

Uitzicht vanaf het terras in de Bachstrasse

Vanuit ons huis loop je de Ellerer berg op de wijnbergen in. In de Bachstraat bevinden zich vier wijnboeren en 2 Strauswirtschaften die vanaf mei geopend zijn.

Privé terras

Om dit terras te bouwen hebben we eerst het asbest van de bestaande garage verwijderd, de garage verhoogd en het terras achter het huis doorgebouwd. In de woonkamer op de 1e etage hebben we een deur gemaakt om het terras begaanbaar te maken. Achterin ligt de gastank. Deze is met een takelwagen en heel veel helpende handjes geplaatst. We koken en verwarmen met Propaan gas. Geen olie, maar schone brandstof! Het bleek niet mogelijk de tank onderaards te plaatsen, omdat het huis op de rotsen staat.

Uitzicht op Eller

Van dit uitzicht genieten we iedere dag als we Phoebe, onze geadopteerde hond van Mallorca, uitlaten.

Wandelen door de wijnbergen en bossen van Eller.

De natuur verandert bijna dagelijks. We komen regelmatig reeën, wildschweinen en eekhoorns tegen. Verder lopen er vossen en marters rond. (Ook op ons terras!). Dat is niet handig met een hond met jachtinstinct!!

Reichsburg in Cochem

Iedere woensdag maakt Anita een wandeling met haar Belgische vriendin Chantal. Deze foto is gemaakt tijdens het wandelen naar Kloster Ebernach. Daar werd besloten het laatste stuk naar Cochem te vervolgen en kwamen de dames langs de burcht. Een fantastische route.

Ellenz-Poltersdorf

Klimmend en op de Calmont aangekomen heeft Anita deze foto gemaakt. Links bevindt zich de hut van Weingut Schauf. met een verrassend uitzicht op Kloster Stuben. De Calmont is de steilste wjnberg van Europa. Anita heeft in augustus 2015 met de cameraploeg van de ZDF de Calmont voor opnames beklommen.

Ediger-Eller

Ediger-Eller bestaat uit 2 dorpjes. Eller is de kleinste met ca. 300 inwoners en Ediger heeft er ca. 650. De 2 dorpen zijn "gefuseerd". Precies in het midden staat het gemeentehuis, de kleuter- en lagere school en de sportzaal.

Barokschrift in Ochsenrot.

Tijdens het 40 jarige huwelijk van Anja en Paul in Santpoort

Met hartelijke groeten, beste Grüsse von der schönen Mosel, Anita & Ralph.